s/y HILJA

Viies päev Kariibide poole

Avaleht > Blogi

Esmaspäev 13.02.2023, kell 12:00 UTC

Asukoht N 15.620456° W 37.162220°

Mindelost sõidetud 729 nm

Edenemise üle ei ole põhjust kurta, kuigi tunne on, et saaks veits veel kiiremini. Kui nii edasi, siis jõuan 22. veebruari hommikul. Eile peale lõunat keerati tuul kinni, tegin siis süüa. Õhtuks hakkas jälle mõnusalt puhuma.

Öösel leidsin triivimast ühe väikese Saksamaa lipuga purjeka, millel on mast maas ja minu karjumise peale välja keegi ei tulnud. Proovisin ümberkaudseid laevu kätte saada, aga 20-30 nm raadiuses ei vastanud mitte keegi. Saatsin info oma kaldapealsetele ja hoidsin eemale, et ise pimedas vees olevate lahtiste otste ja purjede otsa ei takerduks. Laine ja tuul oli ka piisav, et otsustasin, mitte liigseid riske võtta. Hea oli, et sellel purjekal AIS töötas, seega sain kogu info kätte – S/Y JONAH, MMSI 211374360. Kaldapealsed võtsid merepäästega ühendust, kes selgitas välja, et antud vastutusala kuulub Prantsusmaale ja Portugalile.
Sealt tuli tagasi info, et sellel laeval on juba päästeoperatsioon läbi viidud ja alus jäeti vabalt triivima. Hea, et ma ise ikka turnima ei läinud.

Hommikul süüa tehes tuli jälle pilve alt üllatusega pagi peale kuni 17 m/s ja tagalaine keeras ahtri ära, keeras piima ja kohvi pliidile, kraanikaussi ja selle ümbrusesse laiali. Oli vandumist. Enne polnud üldse tuult, nüüd järsku on ülegi. Nüüd on suund ja kiirus hea ning kihutan edasi.

Viimased postitused

Saa teavitusi, kui Hilja postitab