s/y HILJA

Ikkagi jäi see katkine toru jalgu

Avaleht > Blogi

Teisipäev, 04.oktoober 2022, Rootsi kell 23:30 (21:30 UTC), 30 miili edelas Karlskrona’st ja samapalju läänes Kristianstad’ist, sõidetud 355 nm.
Vastu tuult masinaga kannatas umbes 2 tundi sõita, siis läks järjest kasvava vastulainega trampimine mõtetuks. Kiirus ainult 3,5 sõlme ja taob laeva nagu gaasitrassi omanik kuvaldaga, tuimalt ning kõvasti, lolli järjekindlusega.
Paremal halsil krüssates tekkis kaval mõte mööduda Bornholmist ida poolt. Poola-Saksa rannikuni ja kuna tuul just sealt merele puhub lähipäevil, pole vähemalt laine ehk liiga kõrge. Minu parema halsi eesõigusega sõidu lõpetas Rootsi rannikuvalve, kes raadio teel teatas et liigun katkise gaasitoru piiranguala suunas 😕
Mul pole punast protestilippu (regatil kasutatakse, kui mõni lugeja ei tea) kaasas ja rootslane oli täpselt risti ees ka, nii et allusin…
No siis plaan B – lääne poolsesse lahte (Hanöbukten on selle mere osa nimi, spetsiaalselt vaatasin praegu järgi) vasaku halsiga ja sealt peale pööret maa serva pidi nii palju lõuna poole kui kannatab. Aga ega Skillinge’st kaugemale ei saa parima tahtmisega. Ja sinna ma jään siis…. kolmeks päevaks! Või veel kauemaks…
Kui kellelgi on Saksas tutvusi – laske neil prognoos ringi teha, tuult oleks vaja küll nendelt aga vähem ja puhugu näiteks lõunast.
Positiivne on muidugi see, et saan magada möödunud ja ka tulevaste sõiduööde eest 🙂

Viimased postitused

Saa teavitusi, kui Hilja postitab